Ahvenisto Race Circuit - Fanisivut

 

Uutiset 2017

 

Rata-sm/nez kisat lauantaina 2.9.2017

Legends mestaruus ratkeaa lauantaina sekä SM, että PM tasolla. Myös luokissa V1600 ja Avoin GT ovat vielä mestaruudet täysin auki.

Kilpailun sivut löytyvät täältä. Tapahtumaan on yleisöllä vapaa pääsy.

 

Historic grand race 18.-20.8.2017

Jos kaipaat perinteistä kunnon ratakilpailua niin tätä ei kannata jättää väliin. Gulf historic race cupiin on ilmoittautunut tälle vuodelle 249 kuljettajaa. Taidetaan rikkoa kyllä ennätyksiä tänä vuonna. Jos apparan varikko ratkeaa yleensä lähes kokonaan niin nyt taitaa niin myös käydä. Silti uskon, että kaikki sinne kyllä mahtuu. Tämä kilpailu kyllä ansaitsisi ainakin 10 tuhatta katsojaa...

 

Ahvenisto 50-vuotta juhlakilpailu 3.-4.6.2017

Kesäkuun alussa ajetaan FTCC sarjan osakilpailu jossa mukana, V8 Thunder, Formula 4 NEZ, Legends, Porsche GT3, Extreme BMW ja V1600 luokat. Tämä on tapahtuma jota ei kannata jättää väliin. Ajaako jossain luokassa mukana meidän tunnetuimpia moottoriurheilutähtiä sen aika näyttää ja siitä lisää myöhemmin.

 

Uusi Formula 1 - kausi on jo lämmittelemässä moottoreitaan

Formula 1 - kausi alkaa lähestymään ja pian pääsemmekin taas jännittämään suomalaisten menestystä maailman nopeimpien autojen ratissa. Vedonlyönti mestarista on jo käynnistynyt ja jännitys niin kuskien kuin katsojienkin piirissä on käsinkosketeltavissa. F1 2017 -kausi tuo pieniä muutoksia niin hyvässä kuin pahassa.

Kausi alkaa maaliskuun 26. päivä Melbournessa, jossa ajetaan ensimmäisenä osakilpailuna Australian Grand Prix. Suomalaiset ovat pärjänneet Australiassa hyvin ja kisan historiassa voitto on saatu neljä kertaa suomalaisen nimiin. Keke Rosberg nappasi sen ensimmäisenä, sitten Mika Häkkinen ja Kimi Räikkönen otti voiton kahdesti.

Vuoden viimeisenä kilpailuna ajetaan taas Abu Dhabi Grand Prix marraskuun 26. päivänä. Tämä kisa on luonnollisesti ollut saksalaisten juhlapaikka, sillä Mercedes-talli ja Sebastian Vettel ovat päässeet molemmat juhlimaan siellä toistuvasti. Nyt myös viime vuoden Nico Rosbergin voitto saatiin merkitä saksalaisten sarakkeeseen.

Kaudella 2017 nähdään muutoksia kisatapahtumissa. Pieninä muutoksina Kiinan ja Bahrainin kilpailut ovat vaihtaneet paikkaa sekä Bakun kilpailu muutti nimensä Azerbaijan Grand Prixksi. Suurin muutos on kuitenkin se, että tänä vuonna ei ajeta ollenkaan Saksassa. Ratojen omistajat eivät päässeet kauppasopuun F1-johdon kanssa ja kisat ovat tältä vuodelta peruttu.

Mestaruus jaossa ilman puolustajaa

Kuskien osalta tietysti suuri pettymys monelle oli hallitsevan mestarin, Nico Rosbergin, ilmoitus lopettaa uransa. Rosberg kertoi saavuttaneensa haluamansa tavoitteen, eikä koe ajouran jatkamista enää kannattavana tulevaisuutensa kannalta. Katsojien mielestä hallitsevan mestarin olisi kyllä kuulunut jatkaa ja koittaa puolustaa mestaruuttaan.

Poistuvien kuljettajien listalta löytyy myös Jenson Button, Esteban Gutiérrez, Felipe Nasr ja Rio Haryanto. Button on heistä ainoa joka lopetti omasta tahdostaan ja muille ei ollut jatkosopimusta tarjolla. Button tullaankin näkemään jatkossa enemmän kehityspuolella ja hän lupaili astua myös jossain vaiheessa takaisin ratin taakse.

Suomalaisia nähdään tänä vuonna radoilla kaksin kappalein. Valtteri Bottas ajaa Mercedesin kakkoskuskina Lewis Hamiltonin rinnalla ja Kimi Räikkönen hyppäsi Ferrarin puikkoihin Sebastian Vettelin kaveriksi.

Uusien kuljettajien listalla nähdään tänä vuonna vain yksi nimi. Formula 4- ja 3 -kuskina menestynyt Lance Stroll ajaa pian debyyttikisansa Williamsin ratissa. Stoffel Vandoorne on myös uutena kilpakuljettajana mukana, mutta häneltä löytyy yksi ajettu osakilpailu viime vuodelta Bahrainista.

Tämän vuoden mestaruus onkin nyt kenen tahansa käsillä. Voittajan ennustaminen käy vaikeaksi, sillä mukana on paljon kovia veteraanikuljettajia ja nälkäisiä nuorukaisia. Veikkaus vinkit F1-voittajasta ovatkin tänä vuonna kultaakin kalliimpia.

Tekniset uudistukset

Teknisellä puolella on nähty paljon pikkusäätöä, mikä onkin johtanut siihen, että uudet autot ovat aivan erinäköisiä kuin viime vuonna. Muutoksista löytyy muun muassa autojen leveyden kasvattamista lähes jokaiselta osalta, takasiipi on laskettu 15 senttiä, diffuusoria on suurennettu ja pidennetty sekä auton yhteispainoa on noestettu 20 kilolla.

Muutokset vaikuttavat erityisesti polttoainemääriin ja autojen mutkanopeuksiin. Kierrosnopeuksien odotetaankin paranevan jopa viidellä sekunnilla. Autojen hallinta tulee vaikeutumaan ja kasvavat G-voimat pistävät kuljettajat koville. Tämä tietysti lisää onnettomuuksien riskiä, mutta kuljettajilla on onneksi ollut hyvin aikaa opetella uusien autojen käyttöä.

Se mitä tuleva kausi tuo tullessaan on vielä mysteeri, mutta se on ainakin varmaa, että vauhtia riittää. Maailman nopeimmat autot eivät jätä tänäkään vuonna ketään kylmäksi.

 

 

Uutiset 2016 -->

 

 

 

 

Free Web Template by Hoover Web Design