Ahvenisto Race Circuit - Fanisivut

 

Uutiset 2021

Moottoriurheilun lyhyt oppimäärä

Moottoriurheilu on ollut ihmisille rakas laji ja harrastus siitä lähtien, kun ensimmäiset moottoreilla varustetut ajoneuvot löysivät tiensä markkinoille. Ennen moottoriurheilua ihmiset kävivät katsomassa lähinnä hevosurheilua. Moottoriurheilussa tärkeintä on kuskin taidot ja tarkkuus sekä auton erilaiset toiminnot ja kestävyys. Moottoriurheilussa liikkuvat valtavat rahat, sillä sponsorit ovat yleensä varakkaita yrityksiä ja yhteisöjä.
Moottoriurheilua pääsee katsomaan erilaisissa paikoissa ympäri maailmaa, mutta kaikista tunnetuimmat radat sijaitsevat Japanissa, Monacossa ja Italiassa. Suomalaiset Formula 1 -kuskit tienaavat enemmän rahaa kuin missään muussa lajissa kilpailevat perinteiset urheilijat. Tavallisimpien sopimusten lisäksi kuskeille luvataan valtavia bonuksia joka vuosi. Näin ollen kaikista taitavimpien kuskien vuositulot ovat useita miljoonia euroja.

Jokainen pääsee moottoriurheilun tunnelmaan pelien avulla

Kaikista meistä ei voi tulla rallikuskeja, vaikka monelle nuorelle se voikin olla unelmana. Onneksi nykypäivänä moottoriurheilua pääsee harrastamaan myös helposti omalta sohvalta käsin. Internet on pullollaan erilaisia rallipelejä ja useimmat peleistä toimivat niin tietokoneella kuin myös mobiilialustalla. Netticasino puolestaan voi olla hyvä paikka yhdistää moottoriurheilu ja muhkeiden rahasummien voittaminen.
Internetin lisäksi myös pelikonsoleiden valmistajat ovat vastanneet pelaajien toiveisiin moottoriurheilun tuomisesta pelaamisen maailmaan. Näin ollen esimerkiksi Need for Speed -pelisarja vie pelaajansa kilpailemaan toinen toistaan hienommilla ralliautoilla. Toinen hyvin tunnettu rallipeli on Gran Turismo. Myös Formula 1 -kuskien maailmaan perehtyvä Formula 1 -pelisarja pääsee kaikista tunnetuimpien ja suosituimpien rallipelien listalle.

Erilaisia moottoriurheilun lajeja

Formula 1 on kaikille takuulla tuttu moottoriurheilun ala, sillä se on kaikista suurimman skaalan tavoittanut laji. Tämän lisäksi vauhdinnälkäiset kuskit pääsevät kilpailemaan myös muunlaisissa kategorioissa. Yksi tunnetuimmista on urheiluautojen ralli, jossa kaikista uusimmat ja hienoimmat urheiluautot kilpailevat toisiaan vastaan. Kesäisin rallin ystävät pääsevät seuraamaan suosituimpia kansainvälisiä tähtiä Jyväskylän Neste Rallissa.

Lisäksi off road -ralli tarjoaa kuljettajilleen suuria haasteita, sillä ralli suoritetaan vaikeassa maastossa maastoautoilla. Vauhdista pitäville järjestetään myös erilaisia kiihdytyskilpailuita, joita kutsutaan nimellä drag racing. Mikäli moottoriurheilun aloittaminen kiinnostaa, kannattaa ensin panostaa ajamisen harjoitteluun ja kokeilla vaikkapa karting-ajamista. Kannattaa muistaa, että moottoriurheilu on välineistönsä takia usein kallis harrastus ja vaatii usein suurta rahallista investointia.

 

 

 

 

Free Web Template by Hoover Web Design